مانیتورینگ و گزارش گیری

مانیتورینگ و گزارش گیری

سیستم مانیتورینگ، ابزاری پیشرفته برای نظارت و کنترل مستمر بر مراکز داده (Data Center) و شبکه های کامپیوتری می باشد. این سیستم امکان کنترل کلیه اجزاء مهم و حیاتی شبکه شامل سرورها، سرویس ها، پایگاه های داده، پهنای باند، نرم افزارها و تجهیزات شبکه را به صورت 24 ساعته فراهم می کند. 

در صورت ردیابی هرگونه اختلال و یا کاهش کیفیت، با ارسال انواع اخطار، مسئولان شبکه و یا مدیران مربوطه را از موضوع با خبر می سازد.

همچنین، گزارشات سیستم مانیتورینگ تصویری واضح از سطح کیفیت سرویس ها و کارکرد اجزاء شبکه موجود ارائه می دهد. بدین ترتیب، مدیران شبکه بصورت فعال تسلط کافی بر وضعیت شبکه خواهند داشت و با استفاده از گزارشات این سیستم تصمیم گیری های لازم را به منظور پیشگیری از بروز اختلالات جدی و نیز ارتقاء منابع شبکه به منظور رفع نیازهای آینده سازمان در زمان مناسب انجام خواهند داد.

مانیتورینگ شبکه یا همان Network Monitoring چیست؟ 

Network Monitoring  در لفظ فارسی به معنای پایش شبکه می باشد و امروزه این فرآیند یکی از مهمترین فعالیت های حساس تیم فناوری اطلاعات در سازمان ها محسوب می شود که به تنهای می تواند باعث بالا رفتن کارایی سرویس ها و پرسنل، صرفه جویی در هزینه های سازمان و آرامش بخشیدن به مدیران شبکه شود.

سیستم مانیتورینگ شبکه تمامی شبکه داخلی شما را برای پیدا کردن مشکلات پایش می کند. این سیستم می تواند به شما کمک کند میزان دانلود کاربران شبکه و استفاده آنها از اینترنت را بدانید، فضاهای اشغال شده توسط ایمیل های اسپم و کاربرانی که بیهوده ایمیل ارسال می کنند را شناسایی کنید، سرورهایی که در حال بروز مشکل هستند یا مشکل ایجاد خواهند کرد را شناسایی کنید، ترافیک شبکه را مشاهده کنید و موارد غیرعادی را در قالب گزارش ببینید و در کنار همه اینها علاوه بر نرم افزارها سخت افزارهای موجود در شبکه را نیز پایش کنید.

به صورت کلی شما می توانید با داشتن یک سیستم مانیتورینگ قوی در سازمان خود از تمامی اتفاقاتی که در شبکه خود چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ سخت افزاری رخ می دهد آگاه شوید. یکی از مواردی که گاهی اوقات مشاهده شده است اشتباه گرفتن سیستم های مانیتورینگ شبکه (Network Monitoring Systems) که به اختصار NMS می گوییم با سیستم های تشخیص نفوذ یا IDS ها و یا سیستم های جلوگیری از نفوذ یا IPS ها است. توجه کنید که اینها کاملا با هم متفاوت هستند. درست است که این سیستم ها نیز ترافیک شبکه را مانیتور می کنند اما هدف اصلی آنها شناسایی حملات هکری یا کدهای مخرب و جلوگیری از دسترسی های غیرمجاز است و با اهداف کاری NMS تفاوت دارند.

در واقع وظیفه اصلی یک سیستم جامع NMS بررسی کیفیت، وضعیت و کارایی شبکه شما در فعالیت های عادی و روزانه شبکه می باشد و هدف آن به صورت تخصصی امنیت نیست، هر چند که در برخی از موارد از آن با توجه به قوانین CIA و قانون High Availability به عنوان یک سیستم امنیتی نیز نامیده می شود.

ما در امداد کامپیوتر تهران قصد داریم با ارائه راه حل های مناسب با با پیاده سازی مانیتورینگ شبکه به شما مشتریان گرامی این امکان را فراهم کنیم که در هر لحظه از زمان و در هر کجا که باشید به راحتی شبکه خود را مانیتور کرده  از وضعیت شبکه و سرویس های موجودشان  با خبر شوید. امداد کامپیوتر تهران قصد دارد در راه اندازی مانیتوریگ شبکه در زیر ساخت مشتریان خود خیال مشتریان را از این بایت راحت کند که وضعیت شبکه در چه حالی می باشد و در صورت قطعی و یا Down شدن سرویسی به مدیر شبکه در قالب ایمیل، پیامک و یا آلارم، پیغام هشدار دهد.

 


چاپ   ایمیل